Esitteet ja dokumentit

HELA-putkistovarusteita vuodesta 1967

HELA on Heikki Laiho Oy:n rekisteröity tavaramerkki. HELA on kansainvälisesti toimiva ja tunnettu brändi, joka tunnetaan laadusta, luotettavuudesta ja toimivista tuoteratkaisuistaan. Olemme valmistaneet erilaisia liittimiä, venttiileitä ja putkistotarvikkeita vesi- ja lämmitysjärjestelmiin sekä alue- ja kaukolämpöön jo
vuodesta 1967 lähtien. Yli 55 vuoden perinteet ja asiantuntemus yhdistettynä innovatiivisiin ratkaisuihin sekä nykyaikaiseen ja tehokkaaseen valmistusteknologiaan takaavat HELA tuotteiden korkean laadun ja luotettavuuden.

Palveluksessamme on yli 50 eri osa-alueen ammattilaista ja vuosittainen liikevaihtomme on n. 14M€. Modernit tuotantolaitoksemme sijaitsevat länsirannikolla Porissa. Tuotantomme kattaa kaikki vaiheet tuotekehityksestä valmiiseen tuotteeseen. Vesi- ja lämmitysjärjestelmiin liittyvien tuotteiden lisäksi olemme merkittävä eurooppalainen toimija kauko- ja aluelämpöjärjestelmien putkistotarvikkeissa sekä teollisuuden eri aloilla käytettävissä komponenteissa ja osakokonaisuuksissa. HELA tuotteita käytetään laajasti myös vesihuollossa ja infrarakentamisessa.

Tuotteistamme merkittävä määrä kohdistuu vihreään siirtymään sekä uudistuvan energian käyttöönottoon liittyvään infrastruktuuriin. Valmistamamme tuotteet ovat erittäin pitkäikäisiä ja hyvin kierrätettäviä. Käyttämämme messinkiraaka-aine on valmistettu 100% kierrätetyistä metalleista. Tuotekehityksessä huomioimme ja toteutamme ratkaisuja, jotka tekevät tuotteistamme entistäkin ympäristöystävällisempiä, kestävämpiä ja helppokäyttöisempiä. Kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti pyrimme tekemään valmistuksestamme ja toiminnastamme entistäkin vastuullisempaa. Tuotantomme energiatehokkuutta on parannettu jatkuvilla investoinneilla uusiin tuotantotekniikoihin sekä energiaa säästävämpään teknologiaan. Hyödynnämme tai kierrätämme uusiokäyttöön tuotannostamme syntyvät sivuvirrat sekä mahdolliset jätteet.

Laiho Industries konserni Heikki Laiho Oy on osa Laiho Industries konsernia. Laiho Industries on vakavarainen, suomalainen metalli- ja konepajateollisuuteen keskittynyt yritysryhmä. Konserniin kuuluvat yritykset ovat laaja-alaisesti metallituotteiden parissa teollista toimintaa harjoittavia yrityksiä. Konsernin pääliiketoiminta-alueina on alihankinta-/sopimusvalmistus sekä HELA -putkistotuotteet vesi- ja lämmitysjärjestelmiin. Konsernin sopimusvalmistusliiketoiminta kattaa hyvin monipuolisesti erilaiset metalliteollisuuden tuotteet, palvelut ja valmistustekniikat. Asiakkainamme ovat erilaiset teknologiateollisuudessa toimivat yritykset, kuten kone-, ajoneuvo- sekä ja laiterakentajat. Useat asiakkaamme edustavat toimialansa huippua ja ovat Suomen vientiteollisuuden terävintä kärkeä.

Laiho Industries -konsernin hallinto sijaitsee Porissa, jossa toimii myös tytäryhtiö Heikki Laiho Oy. CNCenter Oy:n toimipisteet sijaitsevat Espoossa, Riihimäellä ja Urjalassa. Konsernin yhteenlaskettu liikevaihto on 24M€ ja henkilöstö 135.

www.laihoindustries.fi www.cncenter.fi

Toiminnallisuus. Luotettavuus. Taloudellisuus.

Puhtaan, juomakelpoisen veden saatavuus on elinehto meille kaikille. Käyttöveden laadun pitää säilyä hyvänä läpi koko toimitusketjun ja siksi juomavesijärjestelmissä käytettyjen putkistomateriaalien on oltava sellaisia, etteivät ne omalta osaltaan heikennä veden laatua. Juomaveden kanssa kosketuksissa olevissa tuotteissa käytämme vain siihen erityisesti hyväksyttyjä ja korkealuokkaisia pohjoismaisia ja eurooppalaisia sinkkikadonkestäviä messinkiraaka-aineita.

Sinkkikato messinkisissä vesijohtokomponenteissa on korroosion muoto, joka aiheuttaa osien syöpymistä ja lyhentää näin vesijärjestelmien teknistä käyttöikää. Noudatamme tuotannossamme tiukkoja laatukriteerejä ja laatujärjestelmämme on sertifioitu ISO9001:2015 mukaisesti. Tuotteillamme on käyttökohteista ja vaatimuksista riippuen useita erilaisia hyväksyntä sertifikaatteja ( esim. STF, KIWA, DVGW ja CSTB).

Takuu- ja toimitusehdot

Heikki Laiho Oy:n yleiset toimitus- ja takuuehdot elinkeinonharjoittajille. Näitä ehtoja noudatetaan ellei muuta ole kirjallisesti sovittu.

Tietosuojaseloste (PDF) 78 KtYeiset toimitus- ja takuuehdot (PDF) 107 Kt

Erikoistuotteet ja sopimusvalmistus

Standardituotteiden lisäksi valmistamme myös tuotteita ja osia asiakkaan toivomusten ja omien piirustusten mukaan. Yli 50 vuoden kokemus erilaisten messinki-, alumiini- ja terästuotteiden suunnittelusta ja valmistuksesta sekä erittäin nykyaikaiset ja kilpailukykyiset tuotantomenetelmät tekevät Heikki Laiho Oy:stä varteenotettavan ja luotettavan alihankkijan.

Asiakkainamme ovat useat merkittävät kotimaiset ja ulkomaiset teollisuusyritykset eri toimialoilta. Täyden palvelun alihankkijana voimme tarjota kilpailukykyisesti ja luotettavasti koko valmistusprosessin alkaen tuotteen suunnittelusta ja 3D-mallinnuksesta aina loppukokoonpanoon ja testaukseen asti.

Valimo

Valumenetelmämme on messingin ja alumiinin kokillivalu. Kappalekoko vaihtelee yleisesti n. 0,2–20 kg. Sarjasuuruus vaihtelee 100–15000 kpl:n välillä. Valmistuksessa kannattavan minimierän koko riippuu paljon kappaleesta ja se on aina arvioitava tapauskohtaisesta. Kokilliin voidaan valaa erittäin monimuotoisia kappaleita. Tuotteen sisäpuoliset muodot tehdään hiekkakeernoilla ja niillä voidaan tehdä hyvinkin monimutkaisia sisäpuolisia muotoja.

Suunnittelemme ja valmistamme itse kaikki tarvittavat valumuotit (kokillit) sekä hiekkakeernamuotit, jolloin voimme varmistaa tuotteen valmistettavuuden ja onnistuneen lopputuloksen.

Kokillivalu valumenetelmänä tuottaa valumetallin nopean jähmettymisen ja jäähtymisen kautta hienojakoisen ja tiiviin mikrorakenteen ja sitä kautta hyvät mekaaniset ominaisuudet. Metallista valmistettuun kokilliin (=muottiin) valetut kappaleet ovat ominaisuuksiltaan tasalaatuisia ja niissä on hyvä pinnanlaatu.

Koneistamo

Valetut tuotteet koneistetaan nykyaikaisessa ja pitkälle automatisoidussa koneistamossamme. Omassa valimossa valettujen tuotteiden koneistuksen lisäksi sorvaamme ja koneistamme erilaisia osia ja komponentteja myös messinki-, teräs- ja HST-tangoista ja ainesputkista. Monipuolinen konekantamme mahdollistaa monimutkaistenkin kappaleiden nopean ja kustannustehokkaan valmistuksen. Kaikkien tuotantokoneidemme panostus suoritetaan konenäöllä varustetuilla roboteilla ja tuotantoa voidaan ajaa miehittämättömänä. Konevalikoimassamma on useita erilaisia transferkoneita, 3-, 4- ja 5-akselisia työstökeskuksia sekä erilaisia sorveja ja tankoautomaatteja.