Erikoistuotteet ja sopimusvalmistus

Standardituotteiden lisäksi valmistamme myös tuotteita ja osia asiakkaan toivomusten ja omien piirustusten mukaan. Yli 50 vuoden kokemus erilaisten messinki-, alumiini- ja terästuotteiden suunnittelusta ja valmistuksesta sekä erittäin nykyaikaiset ja kilpailukykyiset tuotantomenetelmät tekevät Heikki Laiho Oy:stä varteenotettavan ja luotettavan alihankkijan.

Asiakkainamme ovat useat merkittävät kotimaiset ja ulkomaiset teollisuusyritykset eri toimialoilta. Täyden palvelun alihankkijana voimme tarjota kilpailukykyisesti ja luotettavasti koko valmistusprosessin alkaen tuotteen suunnittelusta ja 3D-mallinnuksesta aina loppukokoonpanoon ja testaukseen asti.

Valimo

Valumenetelmämme on messingin ja alumiinin kokillivalu. Kappalekoko vaihtelee yleisesti n. 0,2–20 kg. Sarjasuuruus vaihtelee 100–15000 kpl:n välillä. Valmistuksessa kannattavan minimierän koko riippuu paljon kappaleesta ja se on aina arvioitava tapauskohtaisesta. Kokilliin voidaan valaa erittäin monimuotoisia kappaleita. Tuotteen sisäpuoliset muodot tehdään hiekkakeernoilla ja niillä voidaan tehdä hyvinkin monimutkaisia sisäpuolisia muotoja.

Suunnittelemme ja valmistamme itse kaikki tarvittavat valumuotit (kokillit) sekä hiekkakeernamuotit, jolloin voimme varmistaa tuotteen valmistettavuuden ja onnistuneen lopputuloksen.

Kokillivalu valumenetelmänä tuottaa valumetallin nopean jähmettymisen ja jäähtymisen kautta hienojakoisen ja tiiviin mikrorakenteen ja sitä kautta hyvät mekaaniset ominaisuudet. Metallista valmistettuun kokilliin (=muottiin) valetut kappaleet ovat ominaisuuksiltaan tasalaatuisia ja niissä on hyvä pinnanlaatu.

Koneistamo

Valetut tuotteet koneistetaan nykyaikaisessa ja pitkälle automatisoidussa koneistamossamme. Omassa valimossa valettujen tuotteiden koneistuksen lisäksi sorvaamme ja koneistamme erilaisia osia ja komponentteja myös messinki-, teräs- ja HST-tangoista ja ainesputkista. Monipuolinen konekantamme mahdollistaa monimutkaistenkin kappaleiden nopean ja kustannustehokkaan valmistuksen. Kaikkien tuotantokoneidemme panostus suoritetaan konenäöllä varustetuilla roboteilla ja tuotantoa voidaan ajaa miehittämättömänä. Konevalikoimassamma on useita erilaisia transferkoneita, 3-, 4- ja 5-akselisia työstökeskuksia sekä erilaisia sorveja ja tankoautomaatteja.