Toiminnallisuus. Luotettavuus. Taloudellisuus.

Suomalaisia vesijohtovarusteita jo yli 50 vuotta

Heikki Laiho Oy on johtavia vesijohtovarusteiden valmistajia Pohjoismaissa. 1967 perustettu perheyritys sijaitsee Noormarkussa Porin kaupungin kupeessa. Yli 50 vuoden kokemus, innovatiivinen ja asiakaslähtöinen tuotekehitys sekä jatkuvasti kehittyvät tuotantomenetelmät ovat toimintamme kulmakiviä, joiden ansiosta olemme kotimarkkinoiden lisäksi nousseet merkittävimpien Pohjoismaisten vesijohtovarustevalmistajien joukkoon. Työntekijämäärämme on n. 45 henkeä ja liikevaihtomme n. 11 Meur.

Päämäärämme on toimia alan edelläkävijänä Suomessa ja HELA-tuotemerkillä valmistamamme tuotteet edustavatkin alansa huippua. Tuotekehityksemme lähtee aina loppukäyttäjän tarpeista ja perusperiaatteena on tuotteen ehdoton toimivuus vaativissa Pohjoismaisissa käyttö- ja asennusolosuhteissa.

HELA-tuotteet ovat turvallisia käyttää

Valmistamme tuotteet korkealuokkaisista raaka-aineista. Pääraaka-aineemme sinkinkadonkestävä messinki soveltuu käytettäväksi juomavesijärjestelmien komponenteissa ja on erityisesti kehitetty estämään Suomessa ja Pohjois-Euroopassa ilmenevän aggressiivisen maaperän ja veden aiheuttaman vesijohtoverkoston osien syöpymistä.

Noudatamme toiminnassamme ISO9001:2015-sertifioitua laatujärjestelmää. Kaikki ne tuotteet, jotka kuuluvat kansallisen tyyppihyväksynnän piiriin ovat VTT:n testaamia ja tyyppihyväksymiä (STF). Käyttövesilaitteistojen liittimet ja venttiilit eivät kuulu harmonisoidun tuotestandardin piiriin eli niitä ei voi CE-hyväksyä eikä niiltä näin ollen vaadita CE-merkkiä, vaan tuotteen kelpoisuus osoitetaan Suomessa STF-tyyppihyväksynnällä.

Teemme tiivistä yhteistyötä alan tutkimus- ja testauslaitosten kanssa ja HELA-tuotteet täyttävät voimassa olevat viranomaismääräykset.

Toiminnallisuus. Luotettavuus. Taloudellisuus.

Heikki Laiho Oy osaa yhdistää tuotteissaan toiminnallisuuden, luotettavuuden ja taloudellisuuden. Toimintamme kulmakiviä on tuotteen valmistusprosessin hallinta alkaen suunnittelusta aina loppukokoonpanoon ja pakkaukseen asti. Tehokas, pitkälle automatisoitu tuotanto yhdistettynä innovatiiviseen tuotekehitykseen, toimiviin tietojärjestelmiin ja logistiikkaan takaa asiakkaalle parhaan ratkaisun oikea-aikaisesti ja kilpailukykyiseen hintaan.

Investoinnit tuotantoteknologiaan ja valmistuprosessin jatkuva kehitys takaavat, että tuotteemme ovat huippulaatuisia ja taloudellisia asiakkaillemme. Tuotekehityksemme perusta on jatkuva vuoropuhelu asiakkaiden ja loppukäyttäjien kanssa, minkä avulla pyrimme kehittämään tuotteita, jotka ovat toimivia, helppokäyttöisiä ja samalla kustannustehokkaita.

Takuu- ja toimitusehdot

Heikki Laiho Oy:n yleiset toimitus- ja takuuehdot elinkeinonharjoittajille. Näitä ehtoja noudatetaan ellei muuta ole kirjallisesti sovittu.

Tietosuojaseloste (PDF) 78 KtYeiset toimitus- ja takuuehdot (PDF) 107 Kt

Erikoistuotteet ja sopimusvalmistus

Standardituotteiden lisäksi valmistamme myös tuotteita ja osia asiakkaan toivomusten ja omien piirustusten mukaan. Yli 50 vuoden kokemus erilaisten messinki-, alumiini- ja terästuotteiden suunnittelusta ja valmistuksesta sekä erittäin nykyaikaiset ja kilpailukykyiset tuotantomenetelmät tekevät Heikki Laiho Oy:stä varteenotettavan ja luotettavan alihankkijan.

Asiakkainamme ovat useat merkittävät kotimaiset ja ulkomaiset teollisuusyritykset eri toimialoilta. Täyden palvelun alihankkijana voimme tarjota kilpailukykyisesti ja luotettavasti koko valmistusprosessin alkaen tuotteen suunnittelusta ja 3D-mallinnuksesta aina loppukokoonpanoon ja testaukseen asti.

Valimo

Valumenetelmämme on messingin ja alumiinin kokillivalu. Kappalekoko vaihtelee yleisesti n. 0,2–20 kg. Sarjasuuruus vaihtelee 100–15000 kpl:n välillä. Valmistuksessa kannattavan minimierän koko riippuu paljon kappaleesta ja se on aina arvioitava tapauskohtaisesta. Kokilliin voidaan valaa erittäin monimuotoisia kappaleita. Tuotteen sisäpuoliset muodot tehdään hiekkakeernoilla ja niillä voidaan tehdä hyvinkin monimutkaisia sisäpuolisia muotoja.

Suunnittelemme ja valmistamme itse kaikki tarvittavat valumuotit (kokillit) sekä hiekkakeernamuotit, jolloin voimme varmistaa tuotteen valmistettavuuden ja onnistuneen lopputuloksen.

Kokillivalu valumenetelmänä tuottaa valumetallin nopean jähmettymisen ja jäähtymisen kautta hienojakoisen ja tiiviin mikrorakenteen ja sitä kautta hyvät mekaaniset ominaisuudet. Metallista valmistettuun kokilliin (=muottiin) valetut kappaleet ovat ominaisuuksiltaan tasalaatuisia ja niissä on hyvä pinnanlaatu.

Koneistamo

Valetut tuotteet koneistetaan nykyaikaisessa ja pitkälle automatisoidussa koneistamossamme. Omassa valimossa valettujen tuotteiden koneistuksen lisäksi sorvaamme ja koneistamme erilaisia osia ja komponentteja myös messinki-, teräs- ja HST-tangoista ja ainesputkista. Monipuolinen konekantamme mahdollistaa monimutkaistenkin kappaleiden nopean ja kustannustehokkaan valmistuksen. Kaikkien tuotantokoneidemme panostus suoritetaan konenäöllä varustetuilla roboteilla ja tuotantoa voidaan ajaa miehittämättömänä. Konevalikoimassamma on useita erilaisia transferkoneita, 3-, 4- ja 5-akselisia työstökeskuksia sekä erilaisia sorveja ja tankoautomaatteja.